divendres, 11 d’octubre del 2013

Jocs olímpics d'hiver BCN-PIRINEUS?




La resposta negativa del COI a la candidatura dels jocs olímpics a Madrid 2020 va fer despertar l'alcalde de Barcelona Trias. Aquest va tornar a encendre el projecte dels jocs olímpics d'hivern a Barcelona, que anys enrrere va intentar Jordi Hereu. Davant d'aquest projecte, igual que en molts altres, hi ha gent que està a favor i en gent que està contra. Mirem que diuen uns i uns altres respecte la posible elecció de Barcelona-Pirineus com a seu dels jocs olímpics d'hivern.

No als jocs olímpics d'hivern Bcn-Pirineus:

Segons Ernest Folch, autor de l'article del Periódico on diu la seva opinió sobre el 'NO' a la candidatura, comenta que hauran de fer unes inversions d'aproximadament 1.550 milions d'euros en diner públic. La majoria dels quals tornarien en forma de negoci i llocs de treball. Sense tenir en compte les infraestructures que s'hauríen de contruir :edificis i instal·lacions per als jocs, que desprès, quina utilitat tindrien?
No es poden jugar amb tants diners públics per ser escollits ( o no ) per part del COI, que és una organització privada i que no té gaire clar els criteris per escollir una ciutat o una altra.
Promocionem la marca Barcelona. Fa falta promocionar Barcelona amb uns jocs olímpics i invertir tants diners amb això?
.............................................................................................................

E.Folch. 2013.´No´a BCN 2022. El Periódico.10/10/2013
...............................................................................................................

Sí als jocs olímpics d'hivern Bcn-Pirineus:

Óscar Cruz dona el seu 'SÍ' a la candidatura del jocs olímpics d'hivern a Bcn-Pirineus, donant que Barcelona només hauria de fer una inversió de 1.550 milions de la qual 1.120 milions, segons l'autor de l'article, es recuperarien gràcies a les inversions de la TV, patrocinis del COI, patrocinis locals, merchandising i tiketing. Per tant, d'aquesta part el ciutadà no pagaria ni un euro. Però, tenint en compte que els 430 milions que falten si que haurien de ser una inversió a tot o res, Óscar creu que és una xifra que les diferents administracions poden assumir.

...............................................................................................................................................
O, Cruz. 2013. 'Sí a BArcelona Pirireneu-2022'. El periódico. Recuperat el 5/10/2013 de: http://www.elperiodico.com/es/cartas/entre-todos/barcelona-pirineu-2022/86674.shtml
...............................................................................................................................................

La meva opinió sobre el tema és la següent, no puc obviar que m'agraden els esports i ,per tant, tenir uns jocs olímpics d'hivern a la meva ciutat, però crec que ara no és el moment de fer una inversió tan gran, hauríen d'invertir tots aquests milions per ajudar a la gent necessitada i per fer obres de caràcter social, ja que ens trobem en un moment difícil per a gairebé tots els ciutadans.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada